Contact gegevens Bedrijfsinformatie
Home >Applicatie en Systeemontwikkeling >Applicatie Ontwerp en Onderhoud << Terug

Applicatie Ontwerp en Onderhoud

15 jaar ervaring tot uw beschikking

Applicatie ontwikkeling is één van de pijlers van onze onderneming. Wij hebben ruime ervaring op verschillende ontwikkelingsplatvormen. Wat betreft windows programming, maken wij gebruik van Delphi 2008, Microsoft Visual Studio 2008 C++/C# en andere ondersteunende software. Onze kennis houden wij op peil met erkende opleidingen en we volgen relevante seminars. Een bittere noodzaak, in deze steeds sneller ontwikkelende branche.

Ook op het AS400 platform hebben wij onze sporen verdiend. Wij hebben de ontwikkeling van de S/36, S/38 naar AS/400 meegemaakt, met alle conversieslagen die dat met zich meebracht. Op gebied van systeembeheer en applicatie ontwikkeling hebben wij ons in de afgelopen decenia sterk ontwikkeld.

Kort gezegd, kijken wij nergens meer van op. Deze rust en zekerheid stelt ons in staat om elk project te ontleden tot de essentie en te komen tot een adequate, no-nonsense maatoplossing.

Maatwerk oplossingen versus Standaard paketten

Kiest u voor een standaard pakket, een maatwerk oplossing, of iets daar tussen in? Bij elke keus krijg je te maken met specifieke voor- en nadelen.

Standaard paketten

Een standaard pakket heeft als voordeel dat de ontwikkelingskosten gedragen wordt door een grote groep gebruikers. Maar omdat het pakket moet voldoen aan de wensen en eisen van een grote groep gebruikers en hierbij natuurlijk concesies gedaan moeten worden, zal het niet bij iedereen volledig aansluiten. Het ene bedrijf kan er beter mee uit de voeten dan de andere. Vaak zullen sommige bedrijfsprocessen aangepast moeten worden aan de werkwijze van het pakket.

Veel standaard paketten bieden tegenwoordig de mogelijkheid tot modulaire opbouw van verschillende componenten. Ook bestaat vaak de mogelijkheid om eigen functionaliteit te ontwikkelen en te integreren in het standaard pakket. Met dat laatste moet dan weer omzichtig omgegaan worden, want als men over wil naar een nieuwe versie van de software, zullen deze aanpassingen opnieuw in het pakket geïntegreerd moeten worden. Zij maken immers geen deel uit van de standaard functionaliteit.

Soms is een probleem zo uniek dat er geen standaard oplossingen voor gevonden kunnen worden. Als de mogelijkheden voor het gebruik van standaard paketten zijn uitgeput, kan de wens ontstaan voor een software oplossing op maat.

Maatwerk oplossingen

De voordelen van maatwerk liggen voor de hand. Als enige gebruiker van de software, kan aan vrijwel elke wens voldaan worden. Maar daar schuilt ook meteen een probleem. De ontwikkelingskosten zullen ook slechts door één partij gedragen moeten worden. Daarbij moet men rekening houden dat het ontwikkelen van een maatwerk oplossing, over het algemeen, langer duurt dan het implementeren van een standaard pakket. Maatwerk oplossingen gaan daarentegen vaak veel langer mee omdat deze continue zijn aan te passen aan veranderende omstandigheden.

Omdat men rekening moet houden met deze hogere ontwikkelingskosten en langere ontwikkeltijd, zal goed gekeken moeten worden of de oplossing voldoende rendement behaalt om deze te kunnen rechtvaardigen. Ook hier profiteert u van onze jarenlange ervaring.

Van kosten naar Rendement

Hier draait het uiteindelijk om. Hoe kunt u meer rendement halen uit de inspanningen die u en uw werknemers doen. Het antwoord is niet om blindelings software te introduceren in het werkproces en er het beste van te hopen. Als het u uiteindelijk meer kost dan het feitelijk oplevert, kunt u zich de moeite, en geld, beter besparen.

Wij hebben een product ontwikkeld, de ICT Rendement Scan, om u bij deze belangrijke afwegingen te helpen. Lees verder >>