Contact gegevens Bedrijfsinformatie
Home >Zakelijk Advies en Begeleiding >Begeleiding Offshore Projecten << Terug

Begeleiding van projecten in lageloonlanden

Het hedendaagse modewoord offshoring heeft zijn weerklank in de ICT sector gevonden. De voordelen zijn klassiek en eenvoudig: lagere loonkosten. Althans het uurtarief ligt lager. Feitelijk zijn lagelonen landen lage belastinglanden. Grote ICT bedrijven hebben grote ontwikkelafdelingen in AziŽ welke met name standaard producten in eigen beheer ontwikkelen.

Het zal u niet verbazen dat wij, indien mogelijk, graag gebruik maken van deze ontwikkeling. Voor veel bedrijven in het MKB is offshoring iets dat zij niet kunnen bereiken. Omdat zij de weg niet kennen of de struikelblokken niet juist weten in te schatten. ICT businesspartners is uw deskundige partner in offshoring.

Specifiek voor maatwerk projecten blijken factoren zoals communicatie, cultuurverschillen en extra management kosten roet in het eten te gooien. Hoewel initieel de kosten laag worden ingeschat komt het niet zelden voor dat een dergelijk project zelfs duurder wordt dan wanneer het in eigen land zou worden uitgevoerd.

Om toch op economische wijze gebruik te kunnen maken van het enorme potentieel aan professionals buiten de landsgrenzen heeft ICT Business Partners in diverse lage lonen landen een partnerschap met daar lokale ICT bedrijven onder Nederlands management. Onze professionals zijn daardoor getraind voor het niveau van dienstverlening waar de Nederlandse markt om vraagt en communicatie problemen blijven beperkt. ICT Business Partners draagt zorg voor de intake, het ontwerp, de regie Ťn de implementatie van deze projecten kan daardoor full service maatwerk leveren tegen aantrekkelijke voorwaarden.

"Het resultaat en uw bedrijfsrendement staan bij offshoring projecten centraal."

Belangrijke afwegingen

Voordelen
Vraagstukken
Groot potentieel aan arbeidskrachten Communicatie problemen
  Cultuur- en interpretatie verschillen
Lagere uurtarieven Minder effectief
Beschikbaarheid Meer management inspanningen nodig
  Juridische en financiŽle risico's
Tijdsverschil Tijdsverschil

Aandachtspunten bij offshoring

  • Is de leverancier betrouwbaar?
  • Is de aangeboden technologie of kennis bewezen?
  • Krijgt u de mensen die u belooft zijn?
  • Heeft u een technisch vergelijkbare aanbieding van een nederlandse aanbieder?
  • Vaak zijn aanbieders zeer marktbewust en hebben hun tarieven daarop aangepast.